donderdag 30 november 2017

Het visje alleen

Gisteren was het weer tijd voor diergaarde Blijdorp. Een paar uur dieren kijken. Toen we erheen reden regende het buiten en het was kil. Dus we gingen als eerste Oceanium in. Allemaal vissen in een overdekte ruimte en het is er nog lekker warm ook. Perfecte plek om rond te hangen. Met als hoogtepunt natuurlijk de tunnel waarboven de haaien rondzwemmen. Prachtig om die dieren van alle kanten te zien. Tussen al die haaien zwemt ook een school kleinere visjes. Die wervelen in een prachtige dans om elkaar heen. Door bij elkaar te blijven kunnen ze niet zo makkelijk gepakt worden door een haai. Wat blijven ze mooi bij elkaar in een flinke cirkel. Ik denk dat ze elkaars schittering zien en daardoor bij elkaar blijven.  
Plotseling maakt een vis een foutje. Hij stuurt verkeerd en binnen een seconde bevindt hij zich buiten de groep. De rest zwemt gewoon door. De eenzame vis realiseert zich dat hij nu bedreigd wordt aan alle kanten. Ik zie hem schrikken van al dat donkere water om hem heen, flink met zijn staart in het water slaan en met een paar vinbewegingen wordt hij weer onderdeel van de school vissen. Onzichtbaar in het geheel dwarrelt hij weer veilig rond.

Mensen vergeten vaak de aanwezigheid van God te zoeken. Als mensen dan schrikken van de eenzaamheid kunnen ze altijd omdraaien naar de schittering van licht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten