vrijdag 24 maart 2017

Okapi

Sinds een paar weken hebben we een abonnement op Diergaarde Blijdorp. Grappig is dat iedereen in de regio Rotterdam het over de diergaarde heeft en niet over de dierentuin. Met twee kinderen onder de vier jaar is het elke keer genieten van de dieren die daar rondlopen en hun eerste kennismaking met de ijsbeer, de olifant en het pasgeboren neushoorntje. ‘Ik wil wel naar de neushoorn en de baby.’ En dan verbazen we ons over de grootte van de moeder en de kwetsbaarheid van het kleintje. Zelf heb ik ook een dier gezien dat ik nog niet eerder zag: De Okapi. Een prachtig dier dat in familie is van de giraffe, maar vooral in het bos rondloopt.
Er staat een grappig bordje bij dat vertelt dat het dier pas begin 20ste eeuw ontdekt is. Vervolgens staat er ook bij geschreven dat de inheems Afrikaanse volken natuurlijk wel wisten van het bestaan. Alsof een dier pas bestaat als het beschreven staat in de westerse landen.

Voor God maakt het natuurlijk niks uit of er iets over je geschreven staat. Elk dier of mens bestaat gewoon omdat het door God gemaakt en gekoesterd wordt. En of slechts een paar mensen je kennen of iedereen, dat maakt niets uit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten