donderdag 29 januari 2015

Er is meer dan je kan zien

Kinderen weten het vaak beter dan grote mensen: ‘Er is meer dan je kan zien’. Misschien komt dat wel omdat kinderen korter op deze aarde zijn en daardoor nog niet zo lang zijn blootgesteld aan de heersende gedachte in onze maatschappij dat alleen wat je wetenschappelijk kan bewijzen waar is. Het zou ook kunnen dat God alle mensen geboren laat worden met het vermogen om te leven in contact met Hem en dat we vaak vergeten om die vaardigheid te ontwikkelen. En dan blijft het ongebruikt liggen en verstoft het.

Maar ook veel volwassen mensen leven met het verlangen dat er toch wel iets zou moeten zijn. Ze zeggen: ‘Ik hoop dat er meer is. Zeker weten kan natuurlijk niet.’ Precies in dat zinnetje kan je zien hoe wij denken dat iets pas waar is als je het kan bewijzen. Want een kind zegt het anders. Die zegt : ‘Natuurlijk is er meer. Dat voel ik diep van binnen.’ En veel kinderen hebben ervaringen waarin ze Gods aanwezigheid voelen.
Gelukkig hoeven we niet alleen terug naar onze kindertijd om te weten dat God bestaat. We kunnen ook heel zeker weten dat God er is. Jezus is het beeld van de onzichtbare God. Wie op de een of andere manier een ontmoeting heeft gehad met Jezus, die weet zeker dat God bestaat. Er is veel meer dan je kan zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten