woensdag 17 april 2013

Zenuwachtig voor de bruiloft


Trouwen schijnt stressvol te zijn. De bruid wordt vooraf voortdurend bestookt met vragen over een zorgeloze nachtrust. Aan een toekomstige bruidegom wordt gevraagd of hij al erg zenuwachtig is. En je kan je heel druk maken of je alles wel op tijd klaar hebt. Straks is de bruid nog niet helemaal klaar. Een klassieke situatie: de bruidegom staat zenuwachtig te wachten tot de bruid klaar is.   
Een bruiloft is in de kern een heel simpel feest. Een man en een vrouw zijn voor altijd verbonden met elkaar. Ze beloven bij elkaar te blijven wat er ook gebeurt, in goede en slechte tijden. Genoeg reden om liefde en trouw te vieren. Een bruiloftsfeest markeert dat om de liefde de trouw komt te liggen.
Liefde en trouw zijn precies de kern van de relatie tussen God en mens. De wereld is al begonnen met liefde. God had zin om mensen te maken, zodat hij van ze kan houden. Zonder God als bron van de liefde, waren er geen mensen geweest. En hoe trouw God is kan je zien in zijn voortdurende verlangen om de band tussen hem en ons te herstellen. God blijft trouw aan zijn liefde voor ons.
Daarom heeft de bijbel het ook over de bruiloft als toekomstbeeld.  Jezus is de bruidegom. Hij gaat trouwen met het volk van God. Alle gelovigen samen vormen de bruid. Dat wordt een geweldig feest. God en mens voor altijd samen in liefde en trouw.
De bruidegom is al klaar. Zenuwachtig wacht hij op de bruid. Ben je klaar?

Openbaringen 19: 5-8
Sinds Kerst ging dit blog over allerlei aspecten van Jezus Christus. De komende weken zijn er geen blogs. Half mei komt er weer elke donderdag een blog. Waarover? Dat weet ik nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten