woensdag 3 april 2013

loser kerk


De meeste kerken zijn veel te keurig en netjes. Het zijn allemaal brave mensen die zondags naar de kerk gaan. Ze bekijken elkaar of iedereen zich netjes aan de regels houdt. Als mensen afwijken van het paadje, dan zorgt het roddelcircuit er wel voor dat iedereen het snel weet. Zo zorgen de meeste christenen ervoor dat de kerk blijft bestaan uit ons-soort-mensen.

Een van de eerste gemeentes in de Bijbel is heel anders van samenstelling. Die club mensen bestaat uit mensen die op de vlucht zijn voor deurwaarders omdat ze schulden hebben. Een ander deel wordt gevormd door mensen die zo kwaad zijn op andere mensen dat ze vol wraakgevoelens rondlopen. Tot slot was er nog een groep mensen die op de vlucht was voor de politie. Ze waren in moeilijkheden geraakt op allerlei manieren.

David is de leider (of herder misschien wel) van deze groep mensen. Als hij zelf moet vluchten voor koning Saul, wordt hij gevolgd door ongeveer vierhonderd mensen die zich bij hem aansluiten. Ze leven samen, ze vechten samen en ze bidden samen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben niet bij die kerk te hebben gehoord.

1 Samuel 22:1-5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten