donderdag 3 november 2016

Mijn telefoon is kapot

Bij ons thuis gebeurde afgelopen weekend een ramp. Na al enkele weken een slecht werkende telefoon gehad te hebben, moest oudste dochter concluderen dat hij nu echt definitief kapot was. 'Nu ben ik dus sociaal dood,' was haar korte constatering. En dat is natuurlijk het ergste wat je kan overkomen. Vooral als het nog wel even duurt voor je jarig bent. Dus hoe moet dat nu? Het gaat natuurlijk om het contact dat stopt. Je bent niet meer bereikbaar, je kan niets uitwisselen. Je bestaat niet meer als je niet in verbinding staat met anderen. Je weet niet meer wat er speelt. Geen leven zonder contact.

Het is een bijbelse gedachte dat mensen gemaakt zijn om in verbinding te staan. We zijn gemaakt om te praten, te lachen en te huilen met anderen. En of dat nu real life of anders gebeurt, maakt niet zoveel uit. Ik zie vooral de vele mogelijkheden van nieuwe vormen van contact. We kunnen meer mens worden door zoveel te communiceren.


We zijn niet alleen gemaakt om met andere mensen om te gaan. De bijbel voegt daar nog aan toe dat we ook zijn gemaakt om op die manier met God om te gaan. Hij maakte ons zo dat we met hem kunnen communiceren. Het is best een ramp als je dat niet doet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten