dinsdag 29 september 2015

Ezra helptNiemand kan alleen leven. Mensen hebben gelukkig anderen nodig. Een vriend, een partner, een collega, een buurman. Zelfs als je nooit je huis uitkomt, moet je boodschappen laten bezorgen en ben je afhankelijk van een ander. Dat is lang niet altijd makkelijk. Mensen bedriegen elkaar. Een vriendschap kan een illusie blijken te zijn en zelfs ouders zijn in staat om hun kinderen in de steek te laten. Je maakt een afspraak, maar die wordt vergeten. Er wordt iets beloofd, maar mensen komen het niet na.  Je kan niet alleen leven, maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om je te wapenen tegen de ontrouw van mensen.
Wat zou het mooi zijn als er een helper was die wel te vertrouwen was en die zijn woord houdt. Deze wereld zou geholpen zijn als we iemand hadden die niet ontrouw is, maar die doet wat hij zegt. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat het God is die dat doet. Dit is natuurlijk een christelijk weblog. Maar ja, de Eeuwige is niet altijd zichtbaar aanwezig. Daarom stuurt Hij helpers de wereld in die Gods trouw weerspiegelen tegenover de mensen. Ze laten zien dat wie God echt kent en met hem leeft, probeert betrouwbaar te zijn. Een van de bekendste helpers die God stuurt heet Ezra. Zijn naam betekent helper. Hij hielp toen Jeruzalem opgebouwd moest worden. Wat zou het mooi zijn als er nog steeds Ezra’s waren.

1 opmerking:

  1. En er zijn veel Ezra's, ook al hebben ze een andere naam! Laten we zelf ook een Ezra zijn voor anderen, misschien is dat onze opdracht wel. En net als Samuël naar God luisteren en horen wat Hij met ons voorheeft, wat Zijn doel is met ons leven.

    Corry Stam-Timmermans

    BeantwoordenVerwijderen